Hantverkare

Kopplingen mellan en walk in closet och fastighetsvärdet

På dagens bostadsmarknad letar villaägare jämt och ständigt efter olika sätt att öka värdet på sina bostäder. De flesta villaägarna fokuserar på att renovera sitt kök eller sitt badrum, men en dold pärla som många förbiser är en väldesignad walk in closet. En sådan klädkammare har nämligen en tydlig koppling till ett ökat fastighetsvärde. Läs vidare så berättar vi mer!

Så kan en walk in closet på ett tydligt sätt öka fastighetsvärdet

En väldesignad walk in closet kan på ett tydligt sätt öka fastighetsvärdet. Detta av följande skäl:

  • Ökar det användbara utrymmet. Fastighetsmäklare betonar ofta vikten av kvadratmeter när de värderar och listar en fastighet. Genom att omvandla en standardgarderob eller ett oanvänt utrymme till en klädkammare utökar du i praktiken antalet användbara kvadratmeter i din bostad. Detta utan att behöva göra en fullständig utbyggnad av bostaden. Det extra utrymmet har vanligtvis en tydlig koppling till ett högre listpris och försäljningspris.
  • Möter moderna köpares förväntningar. När livsstilar och modetrender utvecklas gör även de potentiella köparnas förväntningar detsamma. Idag letar många spekulanter efter organiserade lösningar för förvaring av kläder och accessoarer. En walk in closet är därför något som står högt upp på deras önskelista. Bostäder som har en sådan förknippas vanligtvis med högre försäljningspriser.
  • Gör sovrummet mer attraktivt. Ett rymligt sovrum med en lyxig klädkammare är en dröm för många köpare av bostäder. Genom att hysa en sådan kan din fastighet höja statusen för det huvudsakliga sovrummet och göra det mer attraktivt för potentiella köpare. Denna förbättring kan därmed avsevärt öka det upplevda värdet på hela fastigheten som sådan.
  • Gör hemmet mer organiserat. En annan fördel med en välorganiserad klädkammare är att den bidrar till att göra hela hemmet mer organiserat. Ett organiserat hem är i förlängningen ett mer värdefullt sådant. Klädkammaren kan med fördel utrustas med hyllor, lådor och utrymme att hänga klädesplagg. Dessa kan skräddarsys efter husägarens aktuella behov, men den kan även locka potentiella köpare som värdesätter effektiv förvaring av kläder, skor och accessoarer.

Detta är några av de främsta skälen till att du bör överväga att göra denna investering.