Info

Fastighetsboxar och postboxar i lackerad plåt är ett smidigt och stilrent alternativ för posthanteringen i bostadsrättsföreningar. Till skillnad från postboxar i trä eller plast håller lackerad plåt väder och vind år efter år. Med rätt underhåll kan dessa postboxar hålla i decennier. Plåtboxarna tillverkas på beställning efter bostadsrättsföreningens önskemål gällande antal, storlek och utseende. Det går att få lackerade plåtboxar som smälter in med fastighetens befintliga färgsättning.

Hållbara och stöldskyddade

Postboxar i lackerad plåt är mycket hållbara och har ett effektivt inbrottsskydd. Boxarna är tillverkade av 1,5 mm tjock stålplåt, vilket gör dem svåra att bryta upp. Dörrarna har dessutom låsbara handtag och går bara att öppna med nyckel. Plåt är ett väderbeständigt material som inte ruttnar eller bleks av solen. Med rätt underhåll, som att måla om vid behov, kan postboxarna stå emot väder och vind i många år. Detta gör dem till ett klokt val för bostadsrättsföreningar som vill ha en långsiktig lösning.

Praktiskt och stilrent

Fastighetsboxar i lackerad plåt har ett stramt och stilrent utseende som passar de flesta fastigheter. De tar inte lika mycket plats som postboxar i trä. Plåtboxarna går också snabbt och enkelt att montera på väggen. Postboxarna tillverkas med olika antal fack beroende på föreningens behov. Varje fack är försett med en tydlig lägenhetsbeteckning vilket gör det enkelt att hitta rätt. Plåtboxarna är både praktiska och snygga för posthanteringen.

Låsbara fack för säkerhet

Eftersom postboxarna har låsbara fack är posten säker. Endast de boende med nyckel kan öppna sitt fack. Detta minskar risken för stölder eller att post försvinner. Postboxarna kan även förses med bakstycke så att posten enkelt kan plockas ut från insidan av fastigheten. Detta ökar säkerheten ytterligare då posten inte behöver lämnas utanför.

Anpassade efter era behov

Fastighetsboxar i lackerad plåt tillverkas helt efter bostadsrättsföreningens specifika önskemål. Allt från antal fack, storlek, färgsättning, typ av lås och montering går att anpassa. Innan tillverkning sker tas en ritning fram som ni godkänner. Detta säkerställer att slutresultatet blir precis som ni vill ha det. Anpassade postboxar som passar just er förening!

Enhetlig och stilren entré

Fastighetsboxar i samma utförande och färgsättning bidrar till ett enhetligt intryck i entrén. Det ser mer stilrent och genomtänkt ut än ett mixat pussel av olika postboxmodeller. Med lackerade plåtboxar kan föreningen dessutom välja en kulör som passar fastighetens befintliga färgsättning. På så vis smälter postboxarna fint in i miljön.

Lättmonterade och underhållsfria

Fastighetsboxar i plåt är lätta att montera på väggen. De kräver inga omfattande bygg- eller mureriarbeten. Boxarna levereras med monteringsdetaljer för enkel uppsättning. Plåtboxar är även ett underhållsfritt alternativ, till skillnad från postboxar i trä. Det enda som krävs är ommålning med jämna mellanrum för att bibehålla snyggt skick.

Ett långsiktigt val

Sammanfattningsvis är fastighetsboxar i lackerad plåt ett genomtänkt och långsiktigt val för bostadsrättsföreningar. De är stöldskyddade, väderbeständiga, underhållsfria och håller i många år med rätt skötsel. Investeringen i kvalitativa postboxar är väl värd besväret. Skyltab säljer fastighetsboxar och postboxar till BRF.

Info

Så påverkas dagens elpriser i Malmö av det geografiska läget

Malmö är en av Sveriges mest dynamiska städer, med en snabbt växande befolkning och ekonomi. Men hur påverkas dagens elpriser i Malmö av stadens geografiska läge? I denna artikel utforskar vi olika faktorer som påverkar elpriset i olika riktningar. Vi tittar bland annat på huruvida den geografiska positionen kan vara en fördel eller nackdel.

4 faktorer att ha i åtanke när dagens elpriser i Malmö diskuteras

När vi pratar om elpriser i Malmö är det viktigt att se till följande faktorer som påverkar priset:

 • Närheten till producenterna. Denna stad ligger som bekant i södra Sverige och har därför relativt nära till såväl danska som tyska elproducenter. Detta kan i teorin vara en fördel, eftersom det ger möjlighet att importera el från dessa länder när de svenska priserna är höga. Men det innebär samtidigt att staden är utsatt för prissvängningar baserat på produktionen och efterfrågan i dessa länder.
 • Transportkostnaderna och elnätet. El förlorar effektivitet när den transporteras över långa sträckor. Eftersom Malmö ligger långt bort ifrån vissa av Sveriges större elproducenter kan detta leda till högre priser på el. Detta kompenseras dock delvis av ett effektivt lokalt elnät och större volymer som kan dämpa priserna något.
 • Uppdelningen i olika elnätsområden. Sverige är uppdelat i olika elnätsområden och denna stad tillhör den södra. De elpriser i Malmö som stadens invånare får betala kan variera beroende på en rad olika faktorer. Dessa inkluderar produktionen och efterfrågan på el samt kapaciteten i elnätet. Detta kan vara såväl en fördel som en nackdel för malmöborna beroende på den aktuella situationen på elmarknaden.
 • Det havsnära läget. Stadens närhet till havet gör det också möjligt för staden att dra nytta av havsbaserad vindkraft. Den kan vara en kostnadseffektiv och miljövänlig energikälla. Om den kan utnyttjas i högre utsträckning i framtiden skulle detta teoretiskt sett kunna få en positiv inverkan på de lokala elpriserna.

Det geografiska läget har såväl för- som nackdelar

Stadens geografiska läge har alltså både för- och nackdelar när det kommer till prissättningen av el. Närheten till andra länder och energimarknader kan såväl öka som minska priserna, beroende på en rad olika faktorer. Det är viktigt för konsumenter att vara medvetna om detta för att bättre förstå sina elräkningar.

Hantverkare

Kopplingen mellan en walk in closet och fastighetsvärdet

På dagens bostadsmarknad letar villaägare jämt och ständigt efter olika sätt att öka värdet på sina bostäder. De flesta villaägarna fokuserar på att renovera sitt kök eller sitt badrum, men en dold pärla som många förbiser är en väldesignad walk in closet. En sådan klädkammare har nämligen en tydlig koppling till ett ökat fastighetsvärde. Läs vidare så berättar vi mer!

Så kan en walk in closet på ett tydligt sätt öka fastighetsvärdet

En väldesignad walk in closet kan på ett tydligt sätt öka fastighetsvärdet. Detta av följande skäl:

 • Ökar det användbara utrymmet. Fastighetsmäklare betonar ofta vikten av kvadratmeter när de värderar och listar en fastighet. Genom att omvandla en standardgarderob eller ett oanvänt utrymme till en klädkammare utökar du i praktiken antalet användbara kvadratmeter i din bostad. Detta utan att behöva göra en fullständig utbyggnad av bostaden. Det extra utrymmet har vanligtvis en tydlig koppling till ett högre listpris och försäljningspris.
 • Möter moderna köpares förväntningar. När livsstilar och modetrender utvecklas gör även de potentiella köparnas förväntningar detsamma. Idag letar många spekulanter efter organiserade lösningar för förvaring av kläder och accessoarer. En walk in closet är därför något som står högt upp på deras önskelista. Bostäder som har en sådan förknippas vanligtvis med högre försäljningspriser.
 • Gör sovrummet mer attraktivt. Ett rymligt sovrum med en lyxig klädkammare är en dröm för många köpare av bostäder. Genom att hysa en sådan kan din fastighet höja statusen för det huvudsakliga sovrummet och göra det mer attraktivt för potentiella köpare. Denna förbättring kan därmed avsevärt öka det upplevda värdet på hela fastigheten som sådan.
 • Gör hemmet mer organiserat. En annan fördel med en välorganiserad klädkammare är att den bidrar till att göra hela hemmet mer organiserat. Ett organiserat hem är i förlängningen ett mer värdefullt sådant. Klädkammaren kan med fördel utrustas med hyllor, lådor och utrymme att hänga klädesplagg. Dessa kan skräddarsys efter husägarens aktuella behov, men den kan även locka potentiella köpare som värdesätter effektiv förvaring av kläder, skor och accessoarer.

Detta är några av de främsta skälen till att du bör överväga att göra denna investering.

Hantverkare

I vår digitala tidsålder har internet på många sätt och vis förändrat våra liv till det bättre. Detta gäller inte minst när det kommer till sättet som vi köper varor och tjänster. Idag gör flertalet av alla svenskar många av sina inköp via nätet, men vissa produktkategorier köps oftare online än andra. Visste du till exempel att du även kan välja att köpa färg via en webbutik?

Ja, du läste rätt – färghandeln är idag inte bara fysisk utan även digital. Dessutom finns det flera fördelar med att även göra denna typ av inköp via nätet. Fortsätt att läsa så belyser vi fördelarna med att göra detta!

3 anledningar att köpa färg på nätet istället för i den fysiska handeln

Till de främst fördelarna med att köpa färg online hör dessa:

 • Smidigheten och bekvämligheten. Detta är såklart en av de allra främsta fördelarna med att göra ett inköp online. Det är väldigt bekvämt att göra detta och du kan botanisera bland ett enormt produktutbud från hemmets trygga vrå, när som helst på dygnet. Du slipper därmed åka till en fysisk butik och förhålla dig till vissa specifika öppettider. Detta är väldigt positivt för dig som bor på landsbygden, är väldigt upptagen eller helt enkelt föredrar bekvämligheten med att shoppa på nätet.
 • Det större produktutbudet. En annan fördel med att köpa färg på nätet är att utbudet av färger ofta är lite större hos e-handlarna än i de fysiska butikerna. Så är inte fallet, men inte sällan kan du hitta lite fler varumärken, färgtypen och färger online. Detta gör att du kan upptäcka produkter som du kanske annars aldrig hade fått reda på att de existerar.
 • Möjligheten att jämföra. När du köper varor eller tjänster på nätet är det lätt att jämföra dessa mot motsvarande utbud hos konkurrenterna. Detta gör att du enkelt kan jämföra olika varumärken, läsa recensioner, jämföra kostnader mellan olika butiker och så vidare när du handlar online. Du får därmed bättre förutsättningar för att fatta ett bra köpbeslut. I slutändan kan du med lätthet klicka hem den bästa produkten utifrån ditt specifika behov och detta till det bästa priset.
Hantverkare

Besök denna webbplats för att få hjälp med takvård

Många svenska husägare är i skriande behov av att få hjälp med att vårda och tvätta sina tak. Men tyvärr väljer vissa att utföra detta arbete på egen hand. Det för med sig många potentiella nackdelar och du riskerar att falla i någon av de vanliga fallgroparna. Besök hellre webbplatsen för en professionell takrengörare och anlita deras tjänster!

Besök webbplatsen och boka en kostnadsfri besiktning

SVEA Takvård är specialister på taktvätt och takvård. Det finns många skäl för dig att överväga att anlita dem för takrengöring m.m. Besök deras webbplats för att boka en kostnadsfri besiktning!

Så kan du sålla agnarna från vetet när du har tagit in offerter

Har du tagit in offerter på takrengöring och vill kunna smalna av urvalet lite grann? Om så är fallet kan du med fördel sålla agnarna från vetet genom att vidta följande åtgärder:

 • Bedöm företagets kommunikationsförmåga och kundservice. En viktig faktor att överväga när du väljer ett företag inom takrengöring är deras kommunikationsförmåga och kundservice. Ett företag som är lätt att nå och kommunicera med kommer att göra processen smidigare och mer behaglig för dig. Tänk därför på hur snabbt och professionellt företaget svarar på dina frågor, samt hur villiga de är att förklara rengöringsprocessen och eventuella problem som kan uppstå.
 • Kontrollera att de svarar snabbt på frågor och förklarar processen tydligt. Ett bra företag inom takrengöring är vanligtvis transparent och tydligt när det gäller att förklara rengöringsprocessen och hur de hanterar eventuella utmaningar. Om företaget inte är villigt att ge information eller svarar långsamt på dina frågor kan detta vara en varningssignal som signalerar hur deras kommunikationsförmåga och kundservice egentligen fungerar.
 • Utvärdera hur väl företaget lyssnar på dina behov och anpassar sina tjänster därefter. Slutligen bör du också överväga hur väl företaget lyssnar på dina behov och anpassar sina tjänster efter dina specifika krav. Ett bra företag i denna bransch kommer att vara flexibelt och kunna erbjuda skräddarsydda lösningar för att säkerställa att ditt tak får den bästa möjliga rengöringen. Om ett visst företag inte verkar vara intresserat av att ta hänsyn till dina önskemål eller erbjuda anpassade tjänster kan det vara en indikation på att de inte är rätt val för dig.
Hantverkare

Byggnadsställningar i Vänersborg kan vara en nödvändighet

När du utför olika typer av bygg- eller renoveringsprojekt kan du behöva använda dig av ställningar som förenklar arbetet. Då kan du vilja hyra byggnadsställningar i Vänersborg såvida du inte redan har tillgång till sådana. Men hur ska du då kunna veta när det är läge att hyra sådana? Läs vidare så förklarar vi och hjälper dig att fatta bättre beslut!

Då bör du använda dig av byggnadsställningar i Vänersborg

Det korta svaret på huruvida du bör använda dig av byggnadsställningar i Vänersborg är: förmodligen. För om du överväger om det vore en bra idé att göra detta är det sannolikt så. Så fort det finns en risk förknippad med att inte använda en byggnadsställning bör du i regel fatta beslut om att hyra en sådan.

När du själv eller dina medarbetare ska jobba på högre höjd i ett projekt kan en ställning vara en ren nödvändighet. Några exempel på situationer då så är fallet är om:

 • Jobbet kräver att arbetarna jobbar mer än 30 minuter åt gången på en hög höjd.
 • Uppdraget kräver att arbetarna behöver sträcka sig ut från en stege eller liknande.
 • Mycket rörelse ska förekomma på en hög höjd.
 • Väderförhållandena är antingen dåliga eller oförutsägbara.

Fördelarna med att använda en byggnadsställning

Det finns flera fördelar med att hyra byggnadsställningar i Vänersborg när du eller dina medarbetare ska arbeta högt upp på en fasad eller dylikt. Några exempel på fördelarna är:

 • Säkerheten. Förutsatt att ställningen används på rätt sätt ökar den säkerheten och ser till så att arbetarna är trygga trots att de arbetar högt upp i luften.
 • Mångsidigheten. Det finns flera olika slags bygg- och renoveringsprojekt då det kan vara värt att använda sig av en sådan här ställning.

Med detta sagt har myntet även en baksida. Därmed finns det även vissa potentiella nackdelar med användningen av dessa ställningar. För att nämna några inkluderar dessa:

 • Kostnaden. Det finns såklart en kostnad förenad med hyran av byggnadsställningar.
 • Tidsaspekten. Det går inte alltid särskilt fort och smidigt att smälla upp en ställning på det stället där arbetet ska utföras.

Men fördelarna överväger vanligtvis nackdelarna!

Info

Låt din städfirma i Göteborg städa ditt kontor regelbundet

Det finns många städfirmor i Göteborgstrakten som utför städtjänster av olika slag. Till exempel kan du ganska enkelt hitta en städfirma i Göteborg som kan ta hand om städningen av dina kontorslokaler. Att låta en sådan aktör städa ditt kontor regelbundet är fördelaktigt på flera olika sätt. Läs vidare så ska vi förklara varför!

3 fördelar med att låta din städfirma i Göteborg städa ditt kontor

Tre av de allra främsta fördelarna med att ta in en städfirma i Göteborg, som exempelvis https://www.sverigeco.se/, för att städa ditt företags kontorslokaler är att:

 • Detta ger en trygg och trevlig arbetsmiljö för dina medarbetare. Idag jobbar vissa medarbetare i högre utsträckning än vad de tidigare gjorde. Därför är det viktigt att du kan erbjuda dem en trygg och trevlig arbetsmiljö för att försöka locka tillbaka dem till kontoret igen. Ett effektivt sätt att göra detta är genom att regelbundet låta en duktig städfirma i Göteborg städa och rengöra företagets kontorslokaler. En positiv bieffekt av detta är också att eventuella bakterier, virus och liknande kan avlägsnas i samband med städningen.
 • Medarbetarnas produktivitet och välbefinnande ökar. Ytterligare en fördel med att ta hjälp av professionella städare är att sådan städning har positiva effekter på medarbetarna. Till exempel kan deras välbefinnande och produktivitet öka till följd av att kontoret blir mer välstädat än tidigare. Personer som jobbar i stök och oreda känner sig ofta mer stressade och är mindre produktiva. Dessutom kan såväl deras mentala som fysiska hälsa förbättras om arbetsmiljön är renare och mer välstädad.
 • Kontorsmöblerna sannolikt kommer hålla lite längre. En vanlig utgiftspost som företag brottas med är inköp av kontorsmöbler. Därför är det viktigt att man gör vad som kan göras för att säkerställa att möblerna håller länge och inte behöver bytas ut särskilt ofta. Ett bra sätt att göra detta är genom att köpa städtjänster. För genom att städa utrymmet oftare och hålla efter på ett bättre sätt kan faktiskt kontorsmöblerna hålla sig fina under en längre tid. Detta tack vare att de inte sakta men säkert bryts ner av damm, smuts och skräp som har lämnats kvar och tillåtits frodas.
Hantverkare

Ett stambyte kan behöva utföras om rörsystemet orsakar problem

Det finns vissa saker i en fastighet som du aldrig bör kompromissa med. En av dessa är rörsystemet – detta behöver alltid fungera på ett bra sätt. Men under årens lopp kommer mindre problem kopplade till rörsystemet förr eller senare att uppstå. Ett exempel på ett sådant problem är lågt vattentryck. Om detta är ett problem som du upplever i din fastighet kan det vara läge att göra ett stambyte. Detta gäller framför allt om det var ganska länge sedan detta gjordes senast.

Flera faktorer påverkar när det är dags för nästa stambyte i fastigheten

Även om problemen med rörsystemet är relativt små till en början är det viktigt att ta dem på stort allvar. För med tiden riskerar problemen nämligen att bli allt större och förr eller senare står du där med ett rörsystem som fullständigt har klappat ihop. Detta kan liknas vid en liten snöboll som rullas ner för en backe och växer sig allt större ju längre den tillåts rulla. Därför är det bättre att jobba proaktivt och åtgärda de problem som uppstår direkt istället för att behöva stå där med skägget i brevlådan lite längre fram.

 

Bortsett från de mindre problem som ibland kan uppstå bör dock rörsystemet hålla ganska länge. Detta förutsatt att det har installerats på rätt sätt samt att det har underhållits väl under årens lopp. Men hur lång tid bör det dock gå mellan ett stambyte och ett annat, kanske du undrar? Det korta svaret på denna fråga är att det kan gå cirka 40-50 år eller längre. Men detta beror på en rad olika faktorer.

 

Några exempel på de faktorer som är involverade i ekvationen är:

 

 • kvaliteten på hantverket vid installationen av rörsystemet
 • vilka material som har använts
 • hur väl rörsystemet har underhållits.

Låt ett proffs inspektera rörsystemet för att få reda på dess skick

För att få reda på hur lång tid som kan tänkas återstå till nästa stambyte kan du låta ett proffs inspektera ditt rörsystem. Detta för att förhindra att mindre problem utvecklas till större sådana. Dessutom kan du på så vis ligga i framkant och jobba proaktivt istället för att behöva “släcka bränder” allt eftersom dessa uppstår lite varstans i rörsystemet.

Hantverkare

Stambyte – vad undrar svenskarna mest över?

Dags för ett stambyte? I sådana fall har du säkert ett par funderingar. Vid en sökning på en populär sökmotor får du fram ett antal vanliga frågor som svenskarna söker på. I den här texten får du frågorna – och svaren.

Hur ofta ska ett stambyte göras?

Sakkunniga verkar inte helt eniga i den här frågan. Vissa säger att det kan göras upp till vart 60:e år, medan andra säger att det behövs redan efter 30 år. Sanningen är kanske att det beror på vilken typ av fastighet det handlar om, och om hur de boende lever och använder stammarna. I en tätbebodd fastighet, med många boende per lägenhet, kan rören slitas hårdare och snabbare än om det gäller en liten bostadsrättsförening med bara ett par enstaka medlemmar och fastigheter.

 

Det generella svaret är alltså mellan vart 30:e och vart 60:e år – vad som gäller med just din fastighet beror på slitaget.

Kan man bo kvar medan stammarna byts?

Många boende undrar om de kan vara kvar i sina lägenheter under ett stambyte i Stockholm. Det korta svaret är att ja, det går att bo kvar. Dock skulle de flesta nog rekommendera att man bor någon annanstans tillfälligt. Detta eftersom det helt enkelt kan bli ganska obekvämt att bo kvar.

 

Till exempel får du stå ut med följande:

 

 • Att vattnet är avstängt i tid och otid
 • Att använda tillfälliga duschar och toaletter om entreprenören erbjuder sådana
 • Oljud och buller
 • Damm och smuts
 • Att elen stängs av (dock generellt vid färre tillfällen och i kortare perioder än vattnet)

 

Har du husdjur och/eller små barn är det kanske särskilt klokt att hitta ett tillfälligt boende medan ett stambyte utförs.

Kommer avgiften att höjas på grund av arbetet?

Det beror på föreningen, men det är vanligt att avgifterna höjs för att betala för arbetet. Säg att föreningen har 100 lägenheter och att stambytet kostar 300 000 kronor per lägenhet. Summan blir 30 miljoner kronor (enkelt räknat för exemplet, givetvis, fler faktorer spelar in) – en summa som de flesta föreningar kanske inte har på sparkontot.

 

Ett lån på 30 miljoner kronor och en ränta på 1 % skulle ge en årskostnad på 300 000 kronor per år – och varje lägenhet skulle då kunna få betala 3 000 kronor extra per år, eller ungefär 250 kronor i månaden. Som sagt, det varierar från förening till förening hur man löser det ekonomiska kring ett stambyte – kanske blir det billigare, eller dyrare för dig.

Hantverkare

Ett byte av stammarna är en åtgärd som påverkar vardagen för de inblandade hyresgästerna eller medlemmarna i bostadsrättsföreningen. Dessa behöver bland annat vara beredda på att såväl badrum som kök kan komma att stängas av under en viss tid. Dessutom kan provisoriska lösningar i form av toalett och dusch behöva tillgängliggöras antingen ute på gården eller i byggnaden. Som om inte detta vore nog kommer arbetet dessutom vara högljutt och bullrigt. Ett stambyte i Stockholm kommer med andra ord knappast att gå de boende obemärkt förbi!

Här dyker vi lite grann på djupet i denna fråga och ger dig en bättre insikt i den. Vi berör bland annat varför stammarna behöver bytas ut med jämna mellanrum och vad som händer om så inte sker. Dessutom delar vi med oss av vilka som är de vanligaste tecknen på att det kan vara läge att byta stammar i fastigheten.

Ett stambyte i Stockholm bör göras ungefär var 50:e år

I samband med att stammarna byts ut kommer delar av de ledningar och rör vilka transporterar avlopps- och tappvatten i byggnaden att bytas ut. Detta är någonting som behöver göras ungefär var 50:e år. Om det inte görs finns en överhängande risk att de gamla och slitna rören till slut spricker och orsakar stora problem i fastigheten. De vatten- och fuktskador som orsakas leder vanligtvis till stora kostnader. Därför behöver åtgärden helt enkelt utföras för eller senare för att förhindra större problem längre fram.

Vanliga tecken på att stammarna förmodligen bör bytas ut
Det finns vissa tecken som kan indikera att det förmodligen börjar bli dags att byta ut stammarna. Du kan till exempel ställa dig själv följande frågor:

 • Blir det ofta stopp i rören?
 • Uppstår vattenläckor titt som tätt i fastigheten?
 • Var det länge (ca 40-60 år) sedan stammarna senast byttes ut?

Om så är fallet kan det vara dags att kalla in en expert på stambyte i Stockholm. Denna kan hjälpa er att ta reda på i vilket skick stammarna i fastigheten är och om det har blivit dags att byta ut dem. I vissa fall kan man också välja att göra en underhållsspolning för att få lite bättre koll på läget.