Golvslipning

För den som har ett gammalt trä, – eller parkettgolv finns ett väldigt bra alternativ till att byta ut det – och det är nämligen att slipa det. Både trä och parkett klarar i regel av ett par slipningar och det bästa är att dom ofta bara blir snyggare med tiden. Letar du efter tjänster och företag inom golvslipning i Stockholm kan du läsa mer här.

Slipning av golv

Det finns många firmor och företag som erbjuder tjänsten golvslipning i Stockholm och det som kan skilja sig är tillvägagångssättet, samt vilken utrustning som används av dom olika aktörerna. En del slipar på det ”gamla” sättet och andra använder mer modern utrustning, som bland annat samlar upp allt slipdamm på ett mer effektivt sätt.

Likt för alla är däremot att olika typer av trägolv slipas för att repor, skador och andra skavanker ska försvinna. Man kan alltså säga att det är en slags renovering av golvet, för att det ska bli snyggare än innan!

Ytbehandling

Många av dom firmor som erbjuder golvslipning i Stockholm kan även hjälpa till att lägga på en ny ytbehandling. På trägolv behövs detta, eftersom träet annars lätt bli både smutsigt och skadat. Både olja och vax är vanliga ytbehandlingar med trägolv kan även behandlas med lasyr och färg. Exakt vilka ytbehandlingar som erbjuds hos dom olika aktörerna kan skilja sig, så för den som redan i förväg bestämt sig för något speciellt behöver såklart hitta en som erbjuder just det.

Företagen som erbjuder golvslipning i Stockholm

Företag som erbjuder golvslipning har såklart olika tjänster i sina utbud. En del företag är stora och arbetar med golv på mer än ett sätt – till exempel genom att erbjuda både slipning och golvläggning av alla dess slag. Andra fokuserar enbart på slipning och har det som enda tjänst.

Vilket företag man ska välja är lite av en smaksak med ett tips är att alltid kolla närmare på följande:

  • Priser
  • Tjänster
  • Referenser
  • Tillgänglighet
  • Bemötande och service

Det går även att slipa golv på egen hand – utrustning för det kan hyras men det kan vara bra att tänka på att det krävs en del kunskaper för att lyckas och inte minst för att få ett bra resultat. Att lägga på en ytbehandling på egen hand är däremot enklare!

Hantverkare

Guide om hantverkare – så mycket tjänar dom

Att arbeta som hantverkare kan löna sig – åtminstone inom några av dom yrkesgrupper som räknas in i denna kategori. Några av dom är så kallade bristyrken där det finns ett stort behov av fler utbildade och för den som är sugen på att sadla om till ett hantverkaryrke finns en del att fundera på. Här följer en kort guide om hantverkare – och hur mycket dom tjänar.

Kort guide om hantverkare och dess löner

I denna guide om hantverkare kan du läsa lite mer om dom olika yrkesrollerna och vad snittlönerna ligger på. Om du funderar på att utbilda dig och tycker att lönen är avgörande för vilken yrkesroll inom kategorin du ska välja så kanske du kan hitta svaret här.

  • Målare – Målare är ett kreativt yrke som kräver att man är noggrann och tålmodig. Att man har känsla för färg och form är givetvis ett stort plus, som kan vara avgörande för hur framgångsrik man blir. I en annan guide om hantverkare kan man läsa att målare har ungefär 30 000 – 32 000 i månaden.
  • Snickare – Snickare är en efterfrågad yrkesgrupp som anlitas flitigt av både privatpersoner och företag. Man kan anlitas både för större byggen och mindre renoveringar och det kan vara ett minst sagt varierande arbete. En snickarlön ligger runt ca 32 000 – 35 000 kronor i månaden.
  • VVS-montör – VVS-montör, även känt som rörmokare, är ett av dom bristyrken som finns under kategorin hantverkare. Man arbetar med värme, ventilation och sanitet och för den som väljer att utbilda sig finns stor chans både att snabbt få jobb och att tjäna bra. Lönen ligger på ca 33 000 kronor per månad.
  • Elektriker – Även som elektriker kan man vänta sig varierande arbetsdagar med både stora och små arbeten. Den ena dagen kanske man har i uppdrag att koppla in belysning medan man den andra dagen ska dra all el i en nybyggnation. Lönen för elektriker ligger ungefär runt 32 000 – 33 000 kronor.

Bra att veta är att denna guide om hantverkare och dess löner är generell och lönerna är ett snitt. Exakt hur mycket man tjänar beror dels på hur lång erfarenhet man har samt var man arbetar. Kanske bestämmer man sig för att driva eget och då kan man tjäna både mer och mindre än snittet.